چکیده مطلب
در تهران، جاذبه های گردشگری متعددی قرار دارد که هر سلیقه ای را در برمیگیرد و بازدید از آنها میتواند تجربه لذتبخشی برای هر مسافری باشد. سفر به تهران که جاذبه های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است، به زمان طولانی نیاز دارد و به همین دلیل است که پیدا کردن محلی برای اقامت در این شهر بزرگ و زیبا، از عوامل مهمی است که تجربه شما از این بازدید را تا حد خوبی تحت تاثیر قرار میدهد. کمتر کسی پیدا میشود که به سینما علاقه نداشته باشد. سینما بخش مهمی از تفریحات ما را شامل میشود. اگر شما هم از کسانی هستید که به سینما علاقه دارید، بازدید از موزه سینما در باغ فردوس برای شما تجربهای لذتبخش خواهد بود.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که به اجاره سوئیت مبله و یا اجاره آپارتمان مبله بیاندیشید. این محل اقامت به شما امکانات خوبی ارائه میکند و راحتی شما در حین اقامت در تهران را تضمین مینماید. اگر قصد داشته باشید که سفر کوتاه مدتی به تهران داشته باشید، میتوانید به اجاره هفتگی آپارتمان مبله و حتی اجاره روزانه آپارتمان مبله بپردازید و اگر برای مدت طولانیتری میخواهید در تهران بمانید، میتوانید به اجاره ماهانه آپارتمان مبله بپردازید. همه ی این گزینه ها برای راحتی بیشتر شما وجود دارند.
تاریخچه باغ فردوس
مساحت باغ فردوس برابر با ۲۰۰۰۰ متر مربع و مساحت عمارت آن برابر با ۱۰۰۰ متر مربع است. عمارت آن شامل سه طبقه و یک نیم طبقه میشود. برخی اسناد به جا مانده، حکایت از این دارند که باغ فردوس در زمان محمد شاه قاجار ساخته شده است و به عنوان شکارگاه مورد استفاده قرار میگرفته است. این باغ زیبا در گذر زمان مالکان بسیاری به خود دیده است و عمارت اصلی آن نیز بارها رو به ویرانی رفته و مجددا بازسازی شده است.
عمارتی که امروزه در باغ فردوس قرار دارد در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی ساخته شده است و به عنوان مدرسه مورد استفاده بوده است. در سال ۱۳۳۶ هجری شمسی، این عمارت بین وزارتخانه آموزش و پرورش و شهرداری تقسیم شد تا اینکه بنیاد فرح پهلوی نسبت به خرید آن برای برگزاری جشنهای فرهنگ و هنر در ان، اقدام کرد. مرمت این عمارت و باغ اطرافش نیز به سازمان رادیو و تلویزیون ایران سپرده شد. پس از انقلاب نیز این عمارت در اختیار وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داده شد تا به عنوان مرکز فیلمسازی مورد استفاده قرار بگیرد. در سال ۱۳۸۱ این بنا به موزه سینما تبدیل شد.
چگونه به موزه سینما برویم؟
برای رفتن به موزه سینما میتوانید از خط ۱ مترو استفاده کنید و با پیاده شدن در ایستگاه تجریش و ۱۵ دقیقه پیادهروی به سمت جنوب در خیابان ولیعصر، به موزه سینما برسید. همچنین میتوانید با استفاده از خطوط اتوبوس تندرو یا بی آر تی خط راهآهن-تجریش، در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید و به موزه سینما بروید.
موزه سینما
موزه سینما در سال ۱۳۷۳ با هدف گردآوری، حفظ، ثبت و عرضه میراث سینمای ایران پایهگذاری شده است. ساختمان قدیمی موزه سینما که در خیابان لالهزار واقع بود، با کمکهایی از جانب هنرمندان سرشناسی مانند عباس کیارسمتی، عزتالله انتظامی در سال ۱۳۷۷ افتتاح گشت و در سال ۱۳۸۱ به محل فعلی خود در باغ فردوس منتقل شد و اولین مدیر آن عزتالله انتظامی بود.
در این محل، عکسها و تجهیزات قدیمی مربوط به سینما و همچنین اسناد مرتبط با سینما و جوایز و تندیسهایی که توسط هنرمندان به این موزه اهدا شده است به بازدید عموم گذاشته شده است. این موزه از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که شامل این بخشها میشود: تالار پیشگامان، تالار معاصران، تالار بینالملل، دفاع مقدس، نمایشگاه کودک، تماشاخانه، شاهنشین عمارت یا نمایشگاه علی حاتمی، نمایشگاه نامآوران، نمایشگاه دوبله و صدا، خانه فرهاد، زیرگذر تاریخ و نمایشگاه ارامنه.
تالار پیشگامان
در تالار پیشگامان اولین تجهیزات سینمای ایران به نمایش گذاشته شدهاند. در تالار دوبله و صدا موزه سینما، ابزارآلات و تجهیزات قدیمی مربوط به هنر و صنعت دوبله و صدابرداری به نمایش گذاشته شدهاند. در تالار معاصران ۷۰۰ پرتره از سرشناسترین افراد سینمای ایران دیده میشود. در تالار تماشاخانه موزه سینما یادگارهایی از دهه ۳۰ و ۴۰ سینمای ایران به همراه تعدادی پوستر و عکس از فیلمهای پر فروش آن زمان به نمایش گذاشته شده است.
تالار علی حاتمی در بخش اصلی عمارت باغ فردوس یعنی شاهنشین قرار گرفته است و در آن یادبودها و مجسمه وی قرار گرفته است. تالار نامآوران حاوی تصاویری از مشهورترین و برجستهترین هنرمندان سینمای ایران مانند داریوش مهرجویی و خسرو شکیبایی است. تالار خانه فرهاد نیز بعضی وسایل شخصی، کتابها، سازهای فرهاد مهراد را در خود جای داده است. در موزه سینما علاوه بر به نمایش گذاشته شدن برخی از لوازم مربوط به این صنعت، سه سالن برای نمایش فیلم نیز قرار دارد. این سالنها، سالن فردوس، سالن سینماتوگراف و سالن تمدن نام دارند.
آثار شاخص موزه سینما
در موزه سینما، آثار فراوانی به نمایش گذاشته شده است که به برخی از آنها اشاره کرده و به معرفی آنها میپردازیم. شهر فرنگ نامی است که برای همهی ایرانیان آشنا است و بسیاری با آن آشنایی دارند. شهر فرنگ یک جعبه چهارگوش است که بر چهار چرخ سوار شده است و در سوراخهای دیواره آن عکسهای قدیمی ایران و همچنین عکسهایی از نقاط معروف جهان در معرض دید قرار گرفته است. این دستگاه پیش از رواج یافتن سینما در ایران برای سرگرمی کودکان مورد استفاده قرار میگرفته است. شهر فرنگ موجود در موزه سینما متعلق به یکی از فیلمهای علی حاتمی است.
تصویری از شهر فرنگ موجود در موزه سینما
یک سند بسیار قدیمی نیز در محل موزه سینما نگهداری میشود که در سال ۱۲۷۸ هجری شمسی اجناس دریافتی مظفرالدین شاه قاجار از فرنگ در آن آورده شده است و نام یک سینماتوگراف نیز در آن به چشم میخورد. تنها بازمانده از سینمای صامت ایران نیز در این موزه نگهداری میشود، نام این فیلم “حاجی آقا آکتور سینما” است و دومین فیلم سیاه و سفید صامت سینمای ایران است. همچنین اولین فیلم ناطق سینمای ایران نیز در موزه به نمایش گذاشته شده است. این فیلم با نام “دختر لر” در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی در بمبئی ساخته شده است و فیلمبرداری آن نیز به صورت سیاه و سفید انجام گرفته است.
دیگر جاذبه های باغ فردوس
در مقابل عمارت موزه سینما، یک مجسمه از ابوعلی حسن بن هیثم به نمایش گذاشته شده است. این دانشمند ایرانی که به نام ابن هیثم شناخته میشود، اتاق تاریک را ابداع کرده است که تحول بزرگی در صنعت عکاسی ایجاد کرده است و همچنین نقطهای برای آغاز شکلگیری صنعت سینما نیز بوده است. به همین دلیل مجسمه او در این محل به نمایش درآمده است.
علاوه بر موزه سینما، یک نمایشگاه صنایع دستی نیز در باغ فردوس قرار دارد که چند فروشگاه نیز در آن قرار دارد و میتوانید از آنها آثاری از صنایع دستی و هنری را خریداری نمایید. علاوه بر این نمایشگاه، یک کافه و یک رستوران نیز در محوطه باغ فردوس قرار دارد که در هنگام بازدید از این محل زیبا میتوانید در آن با همراهان خود زمان را بگذرانید و در حین صرف غذا از محیط زیبای باغ فردوس نیز استفاده ببرید.
ساعات بازدید و قیمت بلیت
ساعت کاری موزه سینما، همه روزه به جز شنبهها از ساعت ۹ تا ۱۹ میباشد، در روزهای عید نیز ساعت کاری موزه از ساعت ۱۱ تا ۱۹ است. شما در ورودی باید یک بلیت ۳۰۰۰ تومانی را تنها در صورتی که قصد دارید از موزه بازدید کنید، تهیه نمایید.